In het kader van Gezond Meedoen Staphorst verhoogt de Bibliotheek per 1 juni 2024 de leeftijdsgrens voor een gratis abonnement van 18 naar 24 jaar. Met het verhogen van deze leeftijdsgrens wil de Bibliotheek Staphorst voorkomen dat jongeren hun abonnement opzeggen, terwijl er juist voor jongeren zoveel te halen valt. 

Met een bibliotheekabonnement hebben leden tot 24 jaar vanaf nu niet alleen gratis toegang tot de fysieke collectie in de Bibliotheek Staphorst en alle andere bibliotheken in Nederland, maar ook tot de vele e-books, luisterboeken en tijdschriften in de online Bibliotheek. Waar studie of werk ze ook brengt, niets staat het lenen en lezen van boeken in de weg.

Positieve ontwikkeling
Naast leesplezier heeft de Bibliotheek jongeren nog veel meer te bieden. Via de website www.bibliotheekstaphorst.nl hebben zij namelijk ook toegang tot diverse bronnen die helpen bij hun loopbaanontwikkeling, studie en/of persoonlijke groei. Kijk voor meer informatie op deze website of neem contact op met de Bibliotheek Staphorst, telefoon: 0522-462044.