Dauwtrappen is een oeroude traditie, waarbij mensen op Hemelvaartsdag, of op een zondag in mei, vroeg in de ochtend, wandelen door bedauwde velden. Liefst op blote voeten, want de vroege dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben!

Prachtlint Staphorst organiseert op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, een dauwtrapwandeling. De start is om 7.30 vanaf Evenboersweg 26 te Punthorst, vlak voor de brug. De wandeling voert langs de oevers van de Beentjesgraven, langs kruidenrijke weiden, door waterbergingen, en door een bijzondere ‘Tiny Forest’.

De wandeling wordt rond 9.00 afgesloten met koffie, thee en iets lekkers. Een eventueel ‘steviger ontbijt’ kun je uiteraard zelf meenemen.

Aanmelden kan via prachtlintstaphorst@gmail.com of via 06-13249855. Meedoen is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.