Het is weer zover.
16 april van 09:00 tot 15.00 uur is er weer de Stappusstermarkt.

Organisator JV Events heeft besloten de naam van de markt op Facebook aan te passen van Jaarmarkt Staphorst  naar Stappusstermarkt. Wel zo makkelijk.

De jaarmarkt in Staphorst bestaat al meer dan 150 jaar.
De markt wordt gehouden op de derde dinsdag in april.
Het is een gevarieerde markt van standhouders verenigingen en hobbyisten.
De markt geniet een grote regionale bekendheid maar is ook landelijk bekend.
In lang vervlogen tijden was de markt vooral een handelsplaats voor boeren die hier vee kochten en verkochten. Na 2001 (MKZ-crisis) was er geen beest meer te bekennen op de markt. Vorig jaar was het reuzenrad een attractie van formaat en in de vorige eeuw was een schiettent de publiekstrekker. Wandelstokken en balletjes aan een touwtje behoorde tot de standaard uitrusting van de marktbezoekers. Later werd dat busjes met alle kleuren haarlak en flurry(smurrie) uit een busje. We zijn benieuwd wat er dit jaar ‘hot’ is.