De deuren van de CNS-school in Staphorst zijn de laatste weken 6 dagen per week geopend. Waar de kinderen van maandag t/m vrijdag aan het werk zijn in de school, gaan veel ouders van de kinderen op de zaterdag aan de slag. Reden van deze activiteit is het realiseren van een compleet nieuw en groen schoolplein. Nagenoeg alle tegels gaan eruit, veel groene borders en een grote zandpartij met waterelement komen daarvoor terug. De vrijgekomen tegels worden schoongemaakt om er bankjes en ronde zitjes van te maken zodat er meer buiten les gegeven kan worden.

“Het gaat een prachtig nieuw plein worden met meer groen en schaduw. Ik ben heel blij en dankbaar met al het werk dat week in week uit door de vrijwilligers gedaan wordt!”, aldus directeur/bestuurder Dirk Dreschler van de CNS.

“Fijn is ook de samenwerking op onderdelen met de gemeente, de provincie en bedrijven en instanties die naast samenwerken ook veel sponsoring in geld en natura verzorgen. Ik kom uit Hardenberg en had al wel eens gehoord dat de mentaliteit in Staphorst goed is. Nou, dat blijkt wel uit hoe dit nu opgepakt wordt. Fantastisch, ik heb er geen andere woorden voor.”

Plantjesmarkt
We zijn ontzettend blij met veel vrijwilligerswerk en veel sponsoring, maar we zijn er nog niet. De eerste borders zijn voorzien van zwarte grond, nu is het tijd voor de plantjes!

Plantjesmarkt

Op zaterdag 13 april 2024 houden we een plantjesmarkt voor iedereen die maar wat over heeft.

Heeft u planten/bomen welke uit uw tuin gaan? Wij zijn er heel blij mee! We hopen dat er veel aangeleverd zal worden. We accepteren alles en kunnen alles wat nog goed en bruikbaar is gebruiken. Denk daarbij aan vaste planten, bodembedekkers, siergrassen, klimplanten, bomen, boompjes, heesters en hagen. Sterke planten hebben de voorkeur. Planten met harde en scherpe randen en takken kunnen we echter geen plek geven.

Op zaterdagmorgen 13 april tussen 9:00 – 12:00 uur kunt u de plantjes brengen die u over heeft of wilt doneren aan het schoolplein. Namens Prachtlint Staphorst wordt aan elke plantinbrenger een zakje bloemzaad aangeboden. Locatie: CNS, Staphorster Kerkweg 38. Graag tot dan!