Hooikoorts komt veel voor: circa 20% van de bevolking heeft hier last van. Meestal beginnen de hooikoortsklachten in het voorjaar door pollen van bomen en planten.  Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij sommige mensen reageert het lichaam heel heftig zodra stuifmeel in het lichaam komt. Dat zorg voor een allergische reacties met als gevolg klachten als een loopneus, tranende/jeukende ogen, niesbuien of een koortsig gevoel.

Uit studies blijkt dat medical taping in bijna 85% van mensen met hooikoortsklachten een sterke afname van klachten teweegbrengt na 1 x tapen en dat de klachten na een tweede keer tapen nog sterker afnemen.

Medial taping is een uiterst effecdtieve , pijnvrij en veilige methode waarbij elastische tapestroken op de juiste plek en spanning worden aangebracht op de rug. Door de tape wordt de huid een beetje opgetild, waardoor de spanning wordt verlaagd, het ruggenmerg wordt geprikkeld en de bloedcirculatie in het gebied wordt verbeterd. Tevens heeft de tape bij hooikoortsklachten een kalmerende werking op de longen.

Bij Ter Harmsel zijn meerdere therapeuten speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept goed te kunnen toepassen.  De tape wordt op de rug aangebracht en dient minimaal 5 dagen te blijven zitten. Na een week wordt de volgende tape aangebracht. U loopt dus maximaal twee weken met de aangebrachte tape, maar u profiteert nog lange tijd daarna van de positieve effecten.

Speciaal voor mensen met hooikoortsklachten organiseert Ter Harmsel twee tapeavonden, te weten op 4 april en 11 april tussen 19.00 en 21.00 uur.  Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via 0522-291950.  De kosten voor het aanbrengen van de tape zijn 18 euro per sessie (36 euro voor 2 x tapen).  Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.