Op zaterdagochtend 23 maart organiseerde VechtHorst met de gemeente Staphorst en Stichting Welzijn Staphorst een opruimactie aan de Sparrenlaan in IJhorst. Vanaf 10.00 uur staken ze samen met de bewoners de handen uit de mouwen om huis en tuin op te ruimen. De bewoners waren na afloop heel tevreden over de actie.

De gemeente en VechtHorst hadden voor een container gezorgd waar de bewoners hun grofvuil in konden weggooien. Daarnaast konden ze meedoen aan de actie Steenbreek van de gemeente. Daarbij konden ze tuintegels inleveren voor een gratis tuinplant.

Goed contact
Gemeente, VechtHorst en bewoners hadden een gezellige middag met goede gesprekken. Zo gaven de bewoners tips aan de gemeente hoe ze samen met de gemeente hun directe leefomgeving zouden willen vergroenen. Daarnaast hebben ze kennisgemaakt met de energiecoach van de gemeente en de coördinator van Humanits. De energiecoach kan tips geven om geld te besparen op de energierekening. Humanitas kan bewoners die dat willen helpen om hun administratie en financiën op orde te brengen en te houden. Al met al was het een heel geslaagde actie. VechtHorst en de gemeente organiseren in april nog zo’n actie aan de Berendsland in Staphorst.