Julia van Olst van basisschool De Triangel uit Rouveen heeft op maandag 5 februari 2024 de lokale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd vond plaats in de jeugdbibliotheek in Rouveen. Binnenkort vertegenwoordigt de winnaar de gemeente Staphorst in de regionale finale. En wellicht wordt zij De Nationale Voorleeskampioen 2024.

Tijdens de lokale voorleeswedstrijd werden de vier kandidaten om beurt door de presentatoren Lisanne Schrijver en Annemerije Brandsma naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Julia las een fragment voor uit het boek ‘De keukenprins van Mocano – De grote ontsnapping’ van Mathilda Masters.

Juryrapport
Terwijl de deelnemers een speurtocht konden doen in de Bibliotheek, trok de jury zich terug. Zij beoordeelde de voorlezer op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, tempo en het contact met het publiek. Juryvoorzitter Baukje de Jong liet weten dat de jury het knap vond hoe Julia de luisteraars meenam in haar verhaal. Julia is één van de elf deelnemers die op woensdag 28 februari 2024 meedoen aan de regionale finale in de Bibliotheek Kampen.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.