Rijcenter Gons uit Rogat (Meppel) en Rijschool Kruidhof uit Rouveen werken vanaf dit jaar nauw samen. Beide bedrijven breiden met de samenwerking hun werkgebied en het pakket aan opleidingen en cursussen uit. “Wij versterken onze posities op de regionale markt door gebruik te maken van elkaars expertise en specialismen”, zeggen Erik Hattem van Rijcenter Gons en Erik Kruidhof van Rijschool Kruidhof over de stap.

Rijcenter Gons werkt nu vooral voor de transportsector en Rijschool Kruidhof leidt veel particulieren en tractorbestuurders op voor verschillende soorten rijbewijzen. Beide ondernemingen krijgen regelmatig de vraag of ze ook andere opleidingen kunnen aanbieden. “Dan kun je zelf investeren en de concurrentie aangaan of de handen ineenslaan. Wij zijn er van overtuigd dat die laatste optie de beste is voor onze bedrijven én onze klanten”, zegt Kruidhof.

Logistieke opleidingen

Concreet verzorgt Rijcenter Gons straks voor Kruidhof alle logistieke opleidingen, zoals rijbewijzen en diploma’s voor vrachtwagenchauffeurs en Code95-cursussen. Die lessen zijn ook mogelijk in een nieuwe vrachtwagen van Kruidhof. “Wij zijn verantwoordelijk voor de planning en klanten van Kruidhof kunnen bij onze de logistieke opleidingen volgen. Dit is waarin we de afgelopen jaren veel expertise hebben opgebouwd. Dankzij deze samenwerking verbreden wij bovendien onze regio. Kruidhof is nu beter dan ons vertegenwoordigd in de regio rond Zwolle”, legt Erik Hattem uit.


Belangrijke partner

Rijcenter Gons groeide de laatste jaren uit tot een belangrijke partner voor ondernemers in de transportsector. Die kunnen voor alle opleidingen bij het bedrijf terecht. “Dat betekent dat we ook regelmatig aspirant-chauffeurs opleiden die eerst nog hun B-rijbewijs moeten halen. Dankzij deze samenwerking kunnen wij nu ook opleidingen voor een tractorrijbewijs aanbieden”, zegt Hattem.

Kwaliteit voorop

Rijschool Kruidhof profiteert net als Rijcenter Gons ook van het grotere werkgebied. Beide ondernemingen blijven zelfstandig. Ze verwachten dat de synergie leidt tot een nog betere marktpositie en een verdere groei. Maar dat is niet het belangrijkste doel van de samenwerking, zeggen beide directeuren. “We kunnen vooral onze zakelijke én particuliere klanten nog beter bedienen en samenwerken aan het verder verbeteren van onze dienstverlening. Bieden van kwaliteitsopleidingen blijft daarbij het uitgangspunt.”

Over Rijcenter Gons

Erik Hattem en Bert Jansen namen in januari 2021 de rijschool Piet Gons Rijopleidingen over. Onlangs is de bedrijfsnaam gewijzigd in Rijcenter Gons. Rijcenter Gons leidt veel beroepschauffeurs op en bieden Code95-cursussen aan. Ze ontzorgen met hun dienstverlening ondernemers in de transportsector. Via Rijbaan.nl leiden ze ook chauffeurs op die vervolgens op basis van detachering aan de slag gaan bij gerenommeerde transportbedrijven in de regio. Rijcenter Gons is actief in een groot deel van Drenthe en Overijssel.

Over Rijschool Kruidhof

Rijschool Kruidhof uit Rouveen leidt sinds 2001 bestuurders op voor een auto-, bromfiets-, motor-, aanhanger- en tractorrrijbewijs. Het bedrijf van Erik en Aline Kruidhof groeide in twintig jaar tot een rijschool met tien instructeurs. Mede door de hoge kwaliteit van onderwijs breidde Rijschool Kruidhof het werkterrein van Nieuwleusen, Rouveen en Staphorst uit naar Zwolle, Meppel en de rest van de regio.