Het is nog volop winter maar het is verstandig om alvast na te denken over wat je volgend jaar in de vakanties gaat doen. Denk bijvoorbeeld alvast na over de meivakantie. Om wat inspiratie op te doen, hebben wij deze blog geschreven over vakantiebestemmingen die geschikt zijn voor de meivakantie. Ben je benieuwd naar deze bestemmingen? Lees dan verder!

Bestemming 1 – Lyon

Lyon is de culinaire hoofdstad van Frankrijk en is een heerlijke bestemming voor in de meivakantie. In mei begint de stad op te leven en zijn er diverse activiteiten en evenementen. Er is altijd wat te doen in Lyon. Verken de oude stad, bezoek musea en de mooie parken. Sluit de dag af in een heerlijk restaurant in Lyon.

Bestemming 2 – Barcelona

Ook Barcelona is een betoverende stad in de meivakantie. Het weer is zeer aangenaam, maar nog niet super warm. Daarom is het zeer geschikt om veel te ondernemen. Bezoek de Sagrada Familia, Park Güell en de gotische wijk. De Spaanse keuken staat bekend om de heerlijke tapas. Zeker het proberen waard. In de meivakantie kun je in Barcelona ook gewoon al naar het strand. Voor de ultieme beleving kun je Barceloneta Beach bezoeken.

Bestemming 3 – Bali

Als je iets verder weg wilt en eens iets nieuws wilt proberen, dan is Bali zeer geschikt. Deze exotische bestemming is zeer geschikt om in mei te bezoeken, omdat het regenseizoen dan net voorbij is. Het weer is dan warm en zonnig. Bali biedt een mix van prachtige stranden, rijstvelden, oude tempels en een actief nachtleven. Vergeet ook vooral niet te ontspannen op de stranden van Kuta, Ubud en te genieten van de Balinese cultuur.

Bestemming 4 – Lissabon

Lissabon is een charmante Europese stad die ieder jaar populairder wordt als vakantiebestemming. In mei is het weer mild en zonnig, perfect dus als vakantiebestemming in mei. Breng een bezoek aan de iconische Toren van Belém, het kasteel van São Jorge en proef de heerlijke Portugese gerechten in lokale restaurants. Lissabon heeft ook prachtige uitzichtpunten, zoals de Miradouro da Senhora do Monte, waar je kunt genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Bestemming 5 – Kyoto

Als je van bloeiende kersenbloesems houdt, dan is Kyoto in mei de perfecte vakantiebestemming. Deze oude stad in Japan staat bekend om de prachtige tempels, traditionele theehuizen en indrukwekkende tuinen. Tijdens de meivakantie kun je genieten van het bloesemseizoen en deelnemen aan hanami (bloemen kijken) picknicks in de Kyoto Imperial Palace Gardens en Maruyama Park. Vergeet niet om enkele van de iconische tempels, zoals Kinkaku-ji (het Gouden Paviljoen) en Fushimi Inari-Taisha, te verkennen.

Bestemming 6 – Santorini

Santorini is een adembenemend eiland in de Egeïsche Zee dat bekend staat om zijn prachtige zonsondergangen en witte gebouwen met blauwe koepels. Mei is een ideale tijd om Santorini te bezoeken, omdat het weer warm en zonnig is, maar nog niet extreem heet. Je kunt ontspannen op de unieke zwarte zandstranden, de pittoreske dorpjes zoals Oia en Fira verkennen, en genieten van heerlijke Griekse gerechten in lokale tavernes.