Kinderopvang Royal Kids heeft het sinterklaasfeest dit jaar anders aangepakt. Directeur Rolinda Lindeboom vertelt: We hadden al vaker besproken dat onze kinderen elk jaar overladen worden met cadeaus: in het gezin, op school, op de opvang enzovoort. Terwijl andere kinderen in Nederland zo weinig hebben. We vonden het ook niet passen bij onze visie van omgaan met elkaar en met de wereld en onze principes voor duurzaamheid. Met de oudercommissie hebben we dit jaar besproken om het bedrag voor cadeaus dit jaar aan een goed doel te geven. De ouders waren het er meteen mee eens. We hebben gezocht naar een lokaal goed doel waarbij ook kinderen betrokken waren en kwamen bij de Voedselbank Zwartewaterland uit.

Aan de kinderen werd meegegeven dat het fijn is om juist te geven aan anderen. Sinterklaas is ook een feest van uitdelen! De kinderen hadden dit jaar een gezellige viering met lekkers en leuke activiteiten, maar dit keer geen cadeaus. Er heeft geen kind naar getaald. Ondertussen werd door de ouders en kinderen veel lekkers ingezameld voor de voedselbank. Sanne, Daphne en Bob gingen zelfs pepernoten bakken en verkopen voor het goede doel! En Royal Kids besteedde het bedrag van de sinterklaascadeaus dit jaar aan cadeautjes voor de gezinnen van de voedselbank.

Met grote dozen met cadeaus en lekkers gingen de BSO-kinderen van Royal Kids met hun begeleiders naar de Voedselbank in Zwartsluis om zelf de cadeaus daar te overhandigen. Ze kregen een rondleiding en uitleg en ook allemaal nog wat lekkers. De kinderen waren onder de indruk. De vrijwilligers waren blij met onze komst en onze gift. Voedselbank Zwartewaterland levert op dit moment aan 30 gezinnen, waarbij totaal 58 kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Zonder de Voedselbank hebben deze mensen niet genoeg om van te leven. De Voedselbank werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften. Royal Kids hoopt met deze actie meer mensen tot denken aan te zetten en hun steentje bij te dragen aan verminderen van armoede bij mensen om ons heen. Zelfs een kleine bijdrage kan al een verschil maken!

Meer informatie: Welkom bij de Voedselbank Zwartewaterland | Voedselbank Zwartewaterland (voedselbankennederland.nl)