Het Christelijk Mannenkoor Staphorst maakt zich op voor een tweetal kerstconcerten in de regio. De eerste vindt vrijdagavond 15 december plaats in De Voorhof in Nieuwleusen; de tweede is op zaterdagavond 23 december in de De Levensbron te Rouveen. Beide avonden staan onder leiding van Johan Bredewout en bieden een gevarieerd programma met volop ruimte voor samenzang van bekende kerstliederen.

In De Voorhof in Nieuwleusen geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst zijn jaarlijkse kerstconcert op vrijdagavond 15 december. Hier werken de musici Minne Veldman en Martin Zonnenberg mee. Ze bespelen respectievelijk het orgel en de piano. Verder wordt medewerking verleend door de fluitiste Marjolein de Wit. Het concert begint om 20.00 uur en vanaf 19.45 uur is er samenzang van kerstliederen. 

Zaterdag 23 december, om 19.30 uur, volgt het concert in De Levensbron te Rouveen. Dan is er vooraf én tijdens het programma eveneens samenzang van kerstliederen. Ook hier wordt medewerking verleend door Minne Veldman, Martin Zonnenberg en Marjolein de Wit.

De koor- en samenzang zal tijdens de concerten worden afgewisseld met instrumentale intermezzo’s van de begeleidende musici. De entree is € 10,00. Kinderen tot 12 jaar betalen € 2,50. Er is geen voorverkoop van toegangskaarten, ze zijn ’s avonds verkrijgbaar bij de ingang van de kerkzaal.

Dinsdag 19 december werkt het Christelijk Mannenkoor Staphorst mee aan een kerstzangdienst in de Dorpskerk van Wezep (aanvang: 19.30 uur). Hier wordt de koor- en de samenzang begeleid door Luuk Schuurman.

Foto © Jaco Hoeve