VECHTDAL – Zaterdag 4 november is de Lemelerbergloop de openingswedstrijd van de achtste editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie. De Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie is een uitdagende competitie die bestaat uit vijf hardloopwedstrijden in vijf verschillende bosrijke omgevingen.

ACO Van Elderen uit Ommen, Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop en Spurt ’88 uit Hardenberg organiseren samen deze crosscompetitie. Deelnemers kunnen meedoen met vijf wedstrijden, in Lemele, Staphorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg. De jeugd loopt een afstand die varieert van 1250 tot 2000 meter. De senioren maken een keus tussen de korte cross (5-6 kilometer) en de lange cross (9-12 kilometer).

Categorieën
Voor € 30,- inschrijfgeld voor de senioren en slechts € 10,- voor de jeugd kan worden deelgenomen aan alle vijf wedstrijden. In diverse leeftijdscategorieën zal worden gestreden voor de winst in de competitie. Voor de jeugd zijn de categorieën t/m 9 jaar, 10-12 jaar en 13-15 jaar. Voor de snelste drie jongens en meisjes in elke categorie zijn er bekers te winnen. De categorieën bij de senioren zijn t/m 40 jaar , 40-50 jaar, 50-60 jaar en 60+. Aan het eind van de competitie winnen de snelste drie in elke leeftijdscategorie een aantrekkelijke geldprijs. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen dient men bij minimaal vier van de vijf wedstijden de finishlijn te zijn gepasseerd.

Wedstrijddata:

  • 4 november 2023 Lemelerbergloop in Lemele
  • 18 november 2023 Zwarte Dennen Cross in Punthorst (Staphorst)
  • 13 januari 2024 Zandstuve Bosloop in Vroomshoop
  • 9 maart 2024 ACO van Elderen Crossloop in Arriën (Ommen)
  • 23 maart 2024 Oldemeijercross in Rheeze (Hardenberg)

Inschrijven
De inschrijving voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie 2023-2024 is geopend t/m 17 november 2023 of bij het bereiken van het maximum van 500 deelnemers. Inschrijven voor de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie is alleen ‘online’ mogelijk. Daarnaast hebben de organiserende verenigingen afzonderlijk een eigen (voor)inschrijving.

Meer informatie is terug te vinden op www.vechtdalcrosscompetitie.nl.

Foto’s Geert Kleis Fotografie