ROUVEEN – Tijdens de uitreiking van de prijzen van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) op donderdagavond 12 oktober hebben twee medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten een medaille gewonnen. Productieleider Justin Koster nam een bronzen medaille in ontvangst en kaastechnoloog Klaas Visser de zilveren medaille.

Dit jaar deed een recordaantal deelnemers mee aan de kaaskeuringen op 2 en 3 oktober op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. 720 kaaskenners beoordeelden 10 kaasboorsels blind op onder andere soort, leeftijd, vetgehalte en kwaliteit van de kaas. Een ultieme test over vakmanschap, dat beloond kan worden met een bronzen, zilveren of gouden medaille óf met de hoofdprijs; de Gouden Kaasboor. Van de in totaal zes eervolle vermeldingen gingen er drie naar Rouveen: procestechnoloog Petrus Bakker en productontwikkelaars Daniëlle de Bruin en Douwe Dijkstra stonden nét niet op het podium.

Algemeen directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten en bestuurslid van het NNKC Klaas Hokse is trots op de prestaties van zijn team: “We zijn een kleine speler in de zuivelwereld en het is echt een prestatie van formaat als er zulke hoge scores worden behaald,” meent hij. “Dat beide heren al meerdere keren op het podium stonden zegt iets over hun vakmanschap; je kunt misschien één keer heel veel geluk hebben, maar dit getuigt echt van deskundigheid en vakkennis.”

Productieleider Justin Koster won al drie keer eerder een medaille en schreef een aantal eervolle vermeldingen op zijn naam. “De laatste keer was alweer een paar jaar geleden, dus het werd tijd voor een nieuwe medaille,” lacht hij. Zijn werkplek in Rouveen is tegenover die van Klaas Visser. “Het beste kantoor van Rouveen, noemen we het inmiddels,” zegt Klaas “Eén van de winnaars van twee jaar geleden, Peter Dominé, zat hier ook altijd.” Ook toen viel Klaas al in de prijzen. Na de bronzen plak in 2021 was het dit jaar zilver. “Van brons naar zilver, dat belooft nog wat!” knipoogt hij.

De kaasmakers, procestechnologen en productontwikkelaars van Rouveen Kaasspecialiteiten doen altijd met een heel team mee aan de keuringen. “Het leeft echt binnen onze organisatie en we vinden het belangrijk om mee te doen. Een prijs tijdens het NNKC is in onze sector eigenlijk net het winnen van een Oscar,” zegt Klaas Hokse erover. Het succes wordt dan ook met elkaar gevierd. “Op de dag erna spijkeren we de oorkondes aan de muur en trakteren we het hele bedrijf op gebak. Mijlpalen moet je samen vieren!”

Op de foto: Prijswinnaars Justin Koster (brons) en Klaas Visser (zilver) van Rouveen Kaasspecialiteiten