De Veldschuur organiseert samen met Staatsbosbeheer een Natuurwerkdag bij de Veldschuur in de Olde Maten op zaterdag 4 november 2023.

Opschonen poelen
Op het terrein bij de Veldschuur liggen een tweetal poelen. De poelen worden gebruikt tijdens de natuureducatielessen. De poelen zijn dichtgegroeid. Vorig jaar is er met de natuurwerkdag een begin gemaakt met het opschonen van één van de poelen.

 Lever een bijdrage aan een kleurrijk en biodiversiteit erf
Rondom de Veldschuur is de afgelopen jaren veel gedaan om de biodiversiteit te vergroten. Dit jaar wordt er een bollenveld aangelegd voor een kleurrijk erf. Dit bollenveld zal gebruikt worden als “pluktuin”.

 Help je mee? Meld je dan nu aan!
De Natuurwerkdag in de Olde Maten start om 9 uur bij de Veldschuur aan de Wijkweg 2 te Rouveen. Voor de koffie, thee, limonade en lunch wordt gezorgd. Aanmelden is wel verplicht en kan via: www.natuurwerkdag.nl of via de rechtstreekse link: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/poel-opschonen-en-bollen-poten-bij-de-veldschuur-in-hasselt/