Ben jij regelmatig buiten te vinden, dan is het verstandig niet alleen een goede winter- en zomerjas te hebben, maar ook te beschikken over een goede regenjas. Vooral in een land als Nederland, waar de kans op regen groter is dan dat de zon schijnt, is het fijn om je niet nat te hoeven laten regenen. Dit geldt niet alleen voor mensen die een flink eind wandelen, maar ook voor alleen hondenliefhebbers die iedere dag meermaals met hun trouwe viervoeter de regen moeten trotseren. Omdat de regenjas allang niet meer het stoffige imago heeft zoals vroeger, hebben we een aantal stijlvolle, maar wel praktische modellen voor je op een rijtje gezet. Sterker nog, deze regenjassen worden ook regelmatig gedragen zonder dat het regent buiten. Kijken we naar de lijn regenjas dames ilse jacobsen, dan zijn dit absolute aanraders voor iedere vrouw. Deze regenjassen kenmerken zich door het strakke design, waardoor ze voor eigenlijk iedereen geschikt zijn.

Trenchcoat regenjassen

Trenchcoat regenjassen zijn een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Ze bieden niet alleen bescherming tegen de regen, maar zorgen er ook direct voor dat je een stuk beter voor de dag komt. Dit komt met name door het tijdloze ontwerp, waardoor deze jas eigenlijk altijd kan. Daarnaast hebben deze jassen ook een kenmerkende gestroomlijnde look, waardoor ze in iedere situatie te dragen zijn. Het hoeft dus niet per se te regenen om deze jas aan te trekken. Zo kun je ze ook prima dragen tijdens een koude winterse dag, terwijl het niet regent. Doordat regenjassen zijn gemaakt van waterafstotend materiaal, houden ze ook de kou tegen.

Regenjas met capuchon

Regenjassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je er voor kiezen om voor een regenjas met of zonder capuchon te gaan. Als je het ons vraagt, is een capuchon een absolute aanrader, aangezien je hoofd dan ook niet nat wordt. Daarbij komt ook dat je niet bang hoeft te zijn dat je haren in de war raken bij een stevige windvlaag en staat het vaak ook net even wat stijlvoller dan een jas zonder capuchon. Uiteraard is het aan jezelf om deze wel of niet op te doen, maar een regenjas kopen heren met capuchon is wel verstandig. Helemaal wanneer je kiest voor een model waarbij je de capuchon zelf kunt aan of afritsen door middel van een rits of knopen.

Regenponcho’s

De laatste in de rij zijn regenponcho’s. Regenponcho’s zijn ideaal om over je normale jas of kleding te dragen, bijvoorbeeld wanneer je in de stad loopt of naar een festival gaat. Omdat het niet altijd even handig is om een regenjas mee te moeten nemen, is dit het perfecte alternatief. Ze zijn meestal gemaakt van waterdicht materiaal zoals plastic of rubber en bedekken zowel het bovenlichaam als de armen. Regenponcho’s zijn gemakkelijk aan te trekken en bieden bescherming tegen regen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aantrekken van een volledige jas. Daarbij komt ook dat je ze gemakkelijk kunt opbergen, waardoor je er dus niet de rest van de dag mee hoeft te slepen.