Afgelopen weekend is het wereld kampioenschap Obstacle Course racing in België gehouden. Op vrijdag werd er gestart met de 3km short course. Waarbij 23 obstakels overwonnen moesten worden. Klimmen in touwen en netten, hangen aan ringen en sjouwen met gewichten.

Corien Jansen, lopend voor FamilyFit uit Staphorst, ging vanaf de start heel goed. Ze maakte geen fouten bleef geconcentreerd en kon van haar startgroep de kop pakken. Waar op de eindhindernis veel atleten het obstakel niet haalde klom Jansen de hindernis goed uit en kon foutloos naar de finish. Dit werd beloond met de titel wereld kampioen short course dames 35+.

Op zaterdag stond ze aan de start van de standard course. Een parcours van 14km met 35 obstakels en hoogte meters. Het was al flink warm bij de start. Jansen moest daarom haar tempo aanpassen en kon niet met de voorste dames mee. Ze maakte ook al gauw een foutje door uit een obstakel te glijden. Later op het parcours moest ze nog een bandje inleveren omdat haar voet langs de grond veegde. Ze had drie bandjes en moest met één finishen om een uitslag te krijgen. Ze stond op scherp maar heeft het parcours afgemaakt en is vijfde geworden.

Op de laatste dag de teamrace. In het dames elite team zes kilometer en 18 obstakels liep Jansen samen met Renske van der Haar en Quinie Verheijen. Een parcours dat begon met veel lopen. Waar de dames op de vijfde en soms zesde plek liepen. Maar in het tweede gedeelte met samenwerken en klimmen raapte ze langzaam teams op. Met team onderdelen met een atleet om een balken versjouwen, over water hordes helpen en een muur bedwingen maakte ze tijd goed. En door alle drie alle obstakels foutloos te overwinnen konden ze de derde plaats overnemen van Zweden en Polen die penalty’s hadden. Hiermee zijn ze uiteindelijk als derde gefinisht van de wereld bij de dames elite! Een enorm sterke prestatie op wereld niveau.