De Zonnebloem afdeling Staphorst heeft woensdag 13 september met 88 deelnemers inclusief vrijwilligers deelgenomen aan een vaartocht op het Veluwemeer. Vanuit Elburg gingen we varen richting Harderwijk en weer terug dit alles onder fantastische weersomstandigheden.

Nationale Vereniging de Zonnebloem is de landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap.

Om half 10 was het verzamelen op de parkeerplaats bij De Bron waar de deelnemers konden instappen in de bus en de nodige auto’s van vrijwilligers. Om 10 uur vertrokken we richting Elburg waar we om half 11 aankwamen en de boot op konden welke om 11 uur vertrok, het Veluwemeer op richting Harderwijk.

Het Veluwemeer is een langwerpig meer welke grenst aan Elburg in het noorden en in het zuiden aan Harderwijk. Langs het Veluwemeer is veel recreatie, er liggen campings en jachthavens langs het water met een oppervlakte van 3250 hectare.

Eenieder heeft kunnen genieten van een vier uur durende rondvaart, dit allemaal onder genot van de nodige koffie, thee, cake, warme lunch en ter afronding nogmaals koffie/thee met een koekje.

Na het verlaten van de rondvaartboot heeft eenieder de terugreis weer aanvaard met de bus en de nodige auto’s.
Aan de vernomen reacties is het een mooie dag geweest.