Op zaterdag 24 juni houdt ds. M. van Kooten een lezing in de Hervormde Kerk van IJhorst. Thema van de lezing is: ‘Nooit meer oude psalmen zingen?!’.

De avond wordt georganiseerd door ConsoloNL in verband met het 250-jarig bestaan van de psalmberijming van 1773. In de meeste orthodox-gereformeerde kerken wordt nog wekelijks uit deze berijming gezongen. De berijming werd op 19 juli 1773 op last van de Staten-Generaal ingevoerd in de zondagse eredienst. Sindsdien zijn generaties groot geworden met de overbekende verzen uit dit psalmboek.

Ds. Van Kooten is hervormd predikant te Elspeet, kenner van de kerkhistorie en een gedreven verteller. De avond in het historische kerkje van IJhorst, Kerkweg 8, begint om 19.30 uur. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is vrij; er is een collecte voor de onkosten.