Een heerlijke zonnige dag, ruim 30 marktkramen met mooie rommelmarktspullen, prachtige door de kinderen eigengemaakte spullen, geweldige eigengemaakte meubels & items voor de per opbod ronde en overweldigende gesponsorde items voor het Rad van Fortuin. Tel daar nog eens leuke oudhollandse spelletjes, schminken voor de kinderen en allerlei lekker eten, zelfgemaakte lekkernijen en drinken bij en je hebt een pleinmarkt als vanouds op Het Kompas! 

Ruim 80 betrokken vrijwilligers, meer dan 500 bezoekers en een prachtige opbrengst, die ten goede komt aan de verdere vergroening van het schoolplein op Het Kompas, zorgden voor een dag met een gouden randje.

De organisatie kijkt met een heel goed gevoel terug op deze editie van de pleinmarkt. De pleinmarkt is inmiddels een begrip in de regio en dat was te merken. De bezoekers kwamen uit de wijde omgeving. Sommige enkel voor de rommelmarktspullen, andere bezoekers ook voor de vele mooie eigengemaakte meubels & items en zeker voor de fijne, gemoedelijke sfeer.

Daarnaast heeft dit jaar een overweldigend aantal ondernemers de pleinmarkt genereus gesponsord. Vele lokale ondernemers, maar ook organisaties uit o.a. Dalfsen, Zwolle, Stegeren, Balkbrug, Hellendoorn en Boornzwaag  droegen de pleinmarkt een warm hart toe. De prijzen varieerden van cadeaubonnen voor kleding, massages, speelparadijzen, fotoshoots, knipbeurten tot dinerbonnen, een theepakket, een accuboormachine, een weekend lang een hottub, online yogalessen, een sportschool maandabonnement, een vakantie van een weekend of een midweek en andere mooie cadeaus.

Per opbod werden eigengemaakte houten meubelstukken verkocht. De ouders van het Kompas hebben in de maanden voorafgaand aan de pleinmarkt verschillende mooie grote en kleine tuinbanken, houten bloembakken, werkbanken, gevulde bloembakken van autobanden, een statafel met barkrukken, etc. gemaakt. De hoogste opbrengst ging naar een prachtige houten picknicktafel, welke is verkocht voor € 260,00.

“We zijn ontzettend blij met de vele ouders en vrijwilligers die de pleinmarkt tot zo’n mooi succes hebben gemaakt! De samenwerking met de buurtvereniging Ruitenveen is eveneens hartverwarmend. De betrokkenheid en saamhorigheid is groot. Dit is waar het Kompas bekend om is: een kleine school die ontzettend sterk is door de ouderbetrokkenheid en de mooie samenwerking met de buurt. Wat was het fijn dat de pleinmarkt na de coronajaren weer kon plaatsvinden.” aldus Gerlof Smit, directeur van CDS Het Kompas.

De opbrengst heeft bijna € 7000,- opgeleverd! Een prachtig bedrag dat wordt ingezet voor de verdere vergroening van het schoolplein op CDS Het Kompas.