Sport & Business huldigt topsporters in samenwerking met Gemeente Staphorst

De jaarlijkse sportersavond: inmiddels een begrip in de gemeenschap vond plaats op woensdag 22 februari bij Zaal Spoorzicht. De avond werd goed bezocht: meer dan 100 sportliefhebbers maakten hun avond vrij om de sportkampioenen in het zonnetje te zetten. Thema van de avond was de familie en de vrijwilliger achter de topsporter.

Na de opening nam voorzitter Bert Kuijers nog wat algemene zaken door en deelde met de zaal welke sporters de businessclub dit jaar financieel gaat ondersteunen. Daarna gaf hij het woord aan wethouder Herriët Brinkman, die namens de Gemeente Staphorst de rol van covoorzitter op zich nam.

Nadat wethouder Brinkman haar luisteraars meenam in het gemeenschappelijke belang van sport en de rol van Gemeente Staphorst, was het tijd om de kampioenen van 2022 te huldigen. Vince Hooikammer mocht het spits afbijten: hij werd Nederlands Kampioen Wielrennen in categorie 1 (jongens). Vervolgens was het de beurt aan de zusjes Lizzy en Zoë Brakke om het podium individueel te betreden, zij werden Nederlands kampioen Moutainbike in categorie 1 en 5 (meisjes).

Zweten
Na de eerste ronde huldigingen volgde er een interview met Eibert Dunnink (verzorger V.V. Staphorst) en Ben Kin (oud voetballer en oud assistent-trainer V.V. Staphorst), waarin duidelijk werd wat het vergt voor een topvoetballer om op niveau te blijven. Voorzitter Bert Kuijers liet de mannen nog even zweten met de vraag ‘Wat is belangrijker, talent of inzet?’. Zowel Eibert als Ben gaven aan: ‘Zonder talent ben je nergens, maar als de inzet en mentaliteit ontbreekt wordt het ook niks, het is dus echt een combinatie van beide’.

Jongvolwassen topsporters
De avond vervolgde met de huldiging van de jongvolwassen topsporters. Wethouder Brinkman en Bert Kuijers haalden Raymond Redder op het podium om hem te huldigen voor een topprestatie: hij werd Nederlands Kampioen Paardrijden (springen, klasse L). Ook Pascal Mussche kan terugkijken op een succesvol 2022, waarin hij Nederlands Kampioen Puchshop Racing Cup Standaard Klasse werd, uiteraard werd ook hij hiervoor gehuldigd.

Raceliefhebbers
Het laatste onderdeel van de avond was ingericht voor de race liefhebbers: Kiyano Veijer vertelde vol trots over de plannen van 2023, waarna zijn vader Joan en ooms Jurjen, Arno Veijer plaatsnamen aan de tafel en vertelden vol enthousiasme de succesverhalen, bijzondere gebeurtenissen, maar ook de uitdagingen die voorkomen in het leven van een topracer. De businessclub blikt terug op een succesvolle avond met interessante verhalen die een kijkje geven in het leven van een begeleider/vrijwilliger van topsporters.

Sportkampioenen van 2022 / Foto © LK mediasupport