In nieuwbouwwijk De Slagen in Staphorst is het nu mogelijk om een vrije kavel te kopen voor een vrijstaande woning. Kopers zijn door deze aanpassing volledig vrij om hun eigen woning te bouwen. Daarnaast worden enkele goedkopere twee-onder-één kapwoningen toegevoegd aan de ontwikkeling van de wijk.

Deze aanpassing van de plannen zorgt voor een unieke vrije bouwkans die tot nu toe op De Slagen nog niet mogelijk was. Volgens Hendrik Dons van Staphorst Ontwikkeling zijn kopers “zo vrij als een vogel” om hun eigen plannen te maken. Makelaar Carmen Boertjes voegt toe: “In de huidige tijd willen kopers zelf bepalen wat voor huis ze bouwen, vooral als het om vrijstaande huizen gaat“. Het gaat nu om de aankoop van een bouwperceel, met vrije keuze voor een eigen architect en aannemer. Ook zelfbouw behoort tot de mogelijkheden.

Een tweede positieve ontwikkeling is de toevoeging van twee-onder-één kapwoningen in een lager prijssegment. Deze woningen vallen onder de grens voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), waardoor de aankoop van een nieuwbouwwoning voor meer mensen toegankelijk wordt. Daarmee kunnen zij ook gebruik maken van de mogelijkheid om in een energiezuinige woning te wonen.

Meer informatie over de kavels en beschikbare twee-onder-één kapwoningen is te verkrijgen via Boertjes Makelaardij & Hypotheken.