In verband met werkzaamheden aan de Zwartewaterbrug bij Hasselt is er van 11 januari tot en met 1 februari 2023 hinder voor het verkeer. De brug ligt in de provinciale weg N331 (Hasselterweg) van Zwolle naar Emmeloord. Van zaterdag 14 januari tot en met zondag 29 januari is de hoofdrijbaan van de Zwartewaterbrug afgesloten voor al het verkeer. Er kan dan gebruik worden gemaakt van de brug in de parallelweg (Zwartewaterweg). Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Voorafgaand en na afloop van de afsluiting moet het verkeer ook rekening houden met hinder. Van woensdag 11 januari tot en met vrijdag 13 januari en van maandag 30 januari tot en met woensdag 1 februari 2023 kan het verkeer gebruik maken van de hoofdrijbaan met behulp van verkeersregelaars en verkeerslichten.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid
Het doorgaande verkeer tussen Zwolle en Hasselt/Emmeloord wordt omgeleid via autosnelweg A28 en provinciale weg N337 (Lichtmis-Hasselt). De omleiding wordt met borden aangegeven en is ook te vinden op www.bereikbaar.overijssel.nl. Rijkswaterstaat heeft de scheepvaart geinformeerd over de geringe gevolgen voor het scheepvaartverkeer op het Zwarte Water.

Werkzaamheden
Sinds begin november 2022 voert de provincie groot onderhoud uit aan de beweegbare brug. Er is begonnen met een inspectie. Medio januari 2023 wordt één van de cilinders van het beweegbare gedeelte van de bestaande brug vervangen.

Vervanging
Het groot onderhoud loopt vooruit op de voorbereiding van de gehele of gedeeltelijke vervanging van de Zwartewaterbrug, die de komende jaren plaatsvindt. Als beheerder van de brug is de provincie verantwoordelijk voor de goede werking van de beweegbare brug en daarvoor is het noodzakelijk om de huidige cilinder te vervangen. De brug is opengesteld in 1972 en is bijna 190 meter lang. De brug overspant een afstand van ruim 100 meter, er gaan gemiddeld ruim 15.000 weggebruikers per dag overheen. De brug nadert het einde van haar levensduur en voldoet niet meer aan de huidige standaarden en normen. Om deze reden wordt de brug in de komende jaren vervangen door een nieuwe, toekomstbestendige brug.

Kijk voor meer informatie op www.overijssel.nl/zwartewaterbrughasselt.