De heren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen donderdagavond in hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Olst in de meeste partijen geen voet aan de grond. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper kwamen als team duidelijk te kort tegen de taaie spelers van Olst. Het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging dus een moeilijke avond tegemoet.

Jeroen verloor zijn eerste enkelpartij, waarna Sibrand de teams weer op gelijke hoogte bracht. Ook Albert slaagde er niet in om zijn eerste enkelpartij in winst om te zetten. Na een eenzijdig beeld duurde het tot aan de zevende partij waarin Sibrand zijn tweede winstpunt wist te veroveren. Met deze twee moeizaam verkregen punten moest het 1e Staphorster team het ermee doen, want ook in het dubbel was het team van Olst te sterk. Uitslag, een 8-2 winst voor Olst 1. Staphorst 1 heeft er geen zicht meer op om in de 2e klasse door te gaan en degradeert naar de 3eklasse.

De dame en heren van het 2e Staphorster seniorenteam, Nico Drost, Harry Pathuis en Simone van den Berg zetten alles op alles om deze wedstrijd tegen het 9e tam van TT Zwolle tot een goed resultaat te brengen. De spits werd afgebeten door Nico, hij veroverde in een spannende eerste enkelpartij in vier games van Petra Hegeman. In zijn tweede partij stond Nico in een nek aan nek race tegenover Reinardt Mulder. Helaas liet Nico zich in de vijfde game verrassen. In zijn derde en laatste enkelpartij liet Nico er geen gras over groeien en won enigzins gemakkelijk van Ed Woerlee. In de drie enkelpartijen van Harry viel er voor hem helaas geen winstpunt te behalen. Hoewel Simone er nog wel een gamewinst wist uit te slepen, kreeg zij ook moeilijk vat op het spel van de spelers van TT Zwolle. Harry en Simone bleven helaas op nul staan. In het dubbel gaven Nico en Harry goede weerstand tegenover Reinhardt en Ed. Een winstpunt had er zeker ingezeten, jammer genoeg lieten zij zich in de vijfde game nipt de kaas van het brood eten. Uitslag, een 8-2 winst voor TT Zwolle 9.

De dame en heren van het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelden afgelopen zaterdag uit tegen tegen het 2e team van Wijhe. Het team met Abel Bijker, Jennieke en Bert Jan Krale gingen in de eerste ontmoeting met 3-7 onderuit. Het was Abel, Jennieke en Bert Jan eraan gelegen om in deze tweede ontmoeting een beter resultaat te verwezenlijken. Abel was niet geconcentreerd genoeg bezig om van de drie enkelpartijen ook maar een punt mee naar huis te nemen. Jennieke en Bert Jan liepen tegen Koen Geurs, de op papier zwakste speler van Wijhe averij op. Tegen Bryan Klomp en invaller Lotte Winkelhorst spande het erom, maar deze enkelpartijen werden gewonnen door Jennieke en Bert Jan.

Abel en Bert Jan hadden in het dubbelspel niets in te brengen tegen Bryan en Koen. Uitslag, 6-4 in het voordeel van Wijhe 2. Het Staphorster 1ejeugdteam bengelt onderaan in hun poule, met nog twee wedstrijden te gaan is er weinig zicht op om in de 2e klasse te mogen blijven spelen.