De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen het 6e team van De Brug uit Apeldoorn op bezoek. De Brug 6 staat vier punten voor op Staphorst 1 en om degradatie te voorkomen moesten de nodige punten worden gescoord. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper moesten dus flink aan de bak. Dat was voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko makkelijker gezegd dan gedaan.

Sibrand was ondanks het feit dat hij een flinke griep achter de kiezen had, matchwinnaar van de dag. Door met drie op het tandvlees gespeelde enkelpartijen in winst om te zetten, was hij daarna kapot. Albert zat het ook niet mee, maar won met pijn en moeite één enkelpartij. Voor Jeroen, die altijd positief de wedstrijden aangaat, lukte het hem jammer genoeg niet om punten te bemachtigen. In het dubbel lieten Sibrand en Jeroen zich de kaas van het brood eten. Uitslag 4-6 in het voordeel van De Brug 6.

De dame en heren van het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelden ook thuis tegen het 4e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Door omstandigheden was het 4e team van DTV ’84 met twee spelers naar Staphorst gekomen. Hierdoor stond het Staphorster team bij aanvang van de wedstrijd met 3-0 voor. Simone van den Berg, Nico Drost en Harry Pathuis zetten alles op alles om deze wedstrijd tot een goed resultaat af te sluiten. De spits werd afgebeten door Simone, zij won op karakter in vier games van Wilma Zwakenberg. In haar tweede enkelpartij ging zij onderuit tegen Matthé Schuurmans. Ook Nico had het moeilijk tegen Matthé, hoewel het er wel had ingezeten verloor hij nipt in vijf games. Tegen Wilma had Nico weinig tegenstand te verduren en won deze enkelpartij. Harry kon geen weerstand bieden tegen Matthé. In zijn enkelpartij tegen Wilma ging het op en neer, na vier games was het 2-2 en moest hij er in de vijfde game nog even tegenaan. Helaas verloor Harry nipt deze vijfde game. Ook hadden Nico en Harry geen geluk in het dubbel, waarmee de wedstrijd in een 5-5 gelijkspel werd beëindigd.

De dame en heren van het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelden afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 1e team van Rijssen. Voor het team met Bert Jan Krale, Abel Bijker en Jennieke Krale was het zaak om een inhaalslag te verwezenlijken, maar zij stuiten op taaie tegenspelers van Rijssen 1. Bert jan kreeg in zijn eerste enkelpartij geen voet aan de grond, de andere twee enkelpartijen zette hij de winst vrij gemakkelijk naar zijn hand. Abel zag geen kans om punten voor Staphorst 1 te veroveren. Op één game na ging hij in in alle drie enkelpartijen roemloos ten onder. Jennieke stond “haar mannetje”. Op wilskracht en karakter zette zij alle drie tegenspelers aan de kant, waarmee zij matchwinnaar van de dag werd. In het dubbel stranden Abel en Jennieke na een spannende partij, in vijf games werd deze in het voordeel van Rijssen 1 beslist. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.