Maandagmiddag 13 juni is rond de herontwikkeling van de Levensboomlocatie aan de Esdoornlaan in Rouveen een belangrijke mijlpaal bereikt. De betrokken partijen zetten hun handtekening onder de realisatieovereenkomst. Wethouder Lucas Mulder: “Na een periode van ontwikkeling, is het mooi dat we nu zover zijn.” ‘Rouveen voor Iedereen’, ontwikkelaar Junco, zorgverlener Omega Groep, woonstichting Vechthorst en de gemeente Staphorst tekenen voor de komst van twintig woonzorgappartementen en acht huurappartementen. Op dinsdagavond 14 juni spreekt de gemeenteraad in zijn vergadering over het vaststellen van het bestemmingsplan Levensboomlocatie.

De twintig appartementen voor jongvolwassenen met een zorgvraag zijn een grote wens van deze doelgroep en hun ouders, verenigd in ‘Rouveen voor Iedereen’. Zij wonnen samen met zorgaanbieder Omega Groep en ontwikkelaar Junco drie jaar geleden de verkiezingen in een uniek participatietraject dat door de raad was opgestart. Doel van dit traject was om vanuit de inwoners tot invulling van de Levensboomlocatie aan de Esdoornlaan in Rouveen te komen. De locatie kwam vrij nadat basisschool De Levensboom is verhuisd.

Jan Dunnink, één van de initiatiefnemers van ‘Rouveen voor Iedereen’: “We zijn superblij dat het zover is.” Wanneer de gemeenteraad het bestemmingsplan goedkeurt, kan de schop in oktober in de grond. Het gebouw kan dan na verwachting in het najaar van 2023 gereed zijn.

Na oplevering wordt VechtHorst eigenaar van het gebouw. Het gebouw krijgt twee verdiepingen en twee vleugels. In de ene vleugel komen twintig zorgappartementen voor de jongvolwassenen met een zorgvraag. Zorgaanbieder Omega Groep huurt deze appartementen en biedt de zorg. In de andere vleugel komen acht appartementen (sociale huur) die VechtHorst zelf gaat verhuren. Elke vleugel krijgt een eigen entree.

Dinsdag 14 juni spreekt de gemeenteraad in zijn vergadering opiniërend over het vaststellen van het bestemmingsplan Levensboomlocatie. De raad bepaalt dan ook of besluitvorming op woensdag 29 juni kan plaatsvinden.