Eenzaamheid komt veel voor. Zeker bij ouderen. Wanneer de levenspartner weg valt en mensen alleen achterblijven kunnen mensen zich al gauw sociaal of emotioneel eenzaam voelen. Maar eenzaamheid blijft soms onopgemerkt, omdat het niet direct zichtbaar is aan de buitenkant en er niet makkelijk over wordt gepraat. Eenzaamheid kan echter gepaard gaan met sterke negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid met lichamelijke en/of psychische klachten tot gevolg. Eenzaamheid heeft op die manier invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven van ouderen.

Ter Harmsel fysiotherapie in Staphorst heeft speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder met gevoelens van eenzaamheid een speciale beweeggroep opgezet. Deze beweeggroep heet Samen Fit. Bij Samen Fit wordt er iedere week samen bewogen op een laagdrempelige manier in de rustige omgeving van de oefenzaal van de fysiotherapiepraktijk onder leiding van een beweegcoach. Naast de oefeningen om fit en vitaal te blijven is er veel ruimte voor groepsbinding en samenwerkingsopdrachten. Na afloop van de 45 minuten durende beweegsessie wordt er gezamenlijk koffie gedronken in de kantine van de praktijk om zo onderlinge verbinding te stimuleren en een sociaal netwerk op te kunnen bouwen. Periodiek wordt zowel de fysieke als mentale gezondheid gemeten om het effect van het samen bewegen te kunnen meten.

Samen Fit wordt start op 8 april en wordt iedere vrijdagmorgen gegeven van 9.30-10.30 uur bij Ter Harmsel fysiotherapie in het medisch centrum van Staphorst

Kampt u zelf met gevoelens van eenzaamheid of kent u iemand in uw omgeving die behoefte heeft aan meer contact met anderen op een leuke, laagdrempelige en gezonde manier? Zet dan de eerste stap uit de eenzaamheid en meldt u aan voor Samen Fit. Dit kan eenvoudig door te bellen naar Ter Harmsel fysiotherapie: 0522-291950 of een mailtje te sturen naar klaasje@fysioterharmsel.nl. De praktijk regelt de rest voor u.