MEPPEL- Op woensdag 23 maart organiseren scholieren een evenement in Greijdanus Meppel voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij doen dit in samenwerking met vereniging Dit Koningskind, die de jongeren iets mee hoopt te geven over het leven met een beperking.

 De jongeren van Greijdanus bedenken, plannen en organiseren het evenement zelfstandig onder begeleiding van hun docenten. Hiervoor moesten zij wel eerst hun ideeën pitchen aan een officiële opdrachtgever, vereniging Dit Koningskind. De directeur, Peter van den Enden, is blij met de samenwerking. ‘’Dagelijks zien wij wat voor impact het leven met een beperking kan maken. Het is mooi dat we samen met deze jongeren iets kunnen betekenen voor deze doelgroep. Maar we hopen ook dat ze van elkaar kunnen leren.’’

Feestelijk onthaal

Naar het evenement komen ruim 20 bewoners van verschillende woonlocaties. Zij worden allemaal opgehaald door vrijwilligers, die met hun busjes langs de woonplaatsen gaan. Bij aankomst krijgen de deelnemers een feestelijk onthaal en kunnen ze direct aanschuiven voor het eten. Vervolgens start het middagprogramma waar de scholieren zich hard voor hebben ingezet. Wat ze precies gaan doen blijft natuurlijk nog een verrassing, maar het beloofd een onvergetelijke dag te worden.