Wist je wel hoeveel verschillende soorten muizen er zijn? Bosmuis, spitsmuis, eikelmuis, veldmuis, om er maar eens een paar te noemen. De wereld van ‘Kleine Zoogdieren’ zoals muizen, egels, eekhoorns, marters, vleermuizen, konijnen en hazen, is enorm  gevarieerd en zeer boeiend. Wil je er meer van weten? Wandel dan mee op zaterdag 19 maart. Onder leiding van Theo Douma, coordinator van de werkgroep ‘Zoogdieren’ van Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ voert de wandeling door het Zwarte Dennenbos.

Terwijl gezocht wordt naar de  diertjes die zich die dag laten zien, zal Theo van zijn kennis delen en vragen beantwoorden.

De wandeling duurt ongeveer een uur, en wordt zoals gebruikelijk afgesloten met koffie en wat lekkers. Ook tijdens de koffie is er nog volop gelegenheid om al je vragen over kleine zoogdieren te stellen aan Theo. Jong en oud, iedereen is welkom. De start is om 10.00, bij het Infocentrum aan de Vijverweg 5 te Punthorst. Kosten:  volwassenen 2 euro, kinderen 1 euro, leden gratis.

 

Aanmelden kan via aanmelden@nbvijs.nl