STAPHORST – De stichting Karunia Foundation heeft in Staphorst een verkooppunt van diverse plasticvrije en natuurlijke producten. Ze zijn te verkrijgen bij de familie Van Arnhem aan de Adm. W.G. van Nesstraat.

Er kunnen producten van Loveli, HappySoaps en Marcel’s Green Soap besteld en afgehaald worden. Verschillende gangbare artikelen van deze merken zijn op voorraad, maar ook alle andere producten van de genoemde merken zijn te bestellen.

Loveli is vooral bekend van de populaire deodorants die geen aluminium en andere schadelijke stoffen bevatten. HappySoaps werd groot met zijn shampoobars die geen SLS en parabenen bevatten. Daarnaast heeft het merk inmiddels ook talloze andere verzorgingsproducten in het assortiment. Het merk is volledig plasticvrij, zowel in de producten als in verpakkingsmaterialen. Marcel’s Green Soap staat vooral bekend om zijn biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, die geen schadelijke stoffen voor mens en milieu bevatten, zoals allesreiniger, toiletreiniger, handzeep en vaatwastabletten. Alle producten van Marcel’s Green Soap zijn verpakt in volledig gerecycled plastic en zijn ook weer volledig recyclebaar.
De aanschaf van deze producten is dus gunstig voor lichaam, milieu en voor het goede doel. Daarnaast zijn ze zuinig in gebruik en daarmee gunstig voor de portemonnee. Eén shampoobar staat bijvoorbeeld gelijk aan drie à vier plastic flessen shampoo. Bovendien worden al deze producten in Nederland gemaakt.

De opbrengst van de producten is bestemd voor Karunia Foundation. De familie Van Arnhem is betrokken bij deze kleine stichting, die zich inzet voor goed onderwijs op Papoea, Indonesië. Omdat het onderwijs op het Indonesische eiland erg zwak is, richt Karunia zich vooral op de basis: het opleiden van goede en gemotiveerde leerkrachten. Zij doen dit vanuit hun christelijke waarden en hopen zo bij te dragen aan de ontwikkeling en de kansen van kinderen en jongeren. Voor informatie: www.karunia.org.

Bestellingen kunnen doorgegeven worden per mail: schoonvoorkarunia@gmail.com of via WhatsApp: 06-83706569.