In 1996 startte Klaas Oostra samen met zijn toenmalige compagnon KOVO BV vanaf zijn zolderverdieping. Met vertrouwen in elkaar, hun kundigheid en in het mooie vak installatietechniek, gaven zij het startsein voor hun bedrijf dat opdrachtgevers helpt bij het uitrekenen, tekenen of modelleren van installaties. En nu, op 1 november 2021, viert KOVO BV haar 25 jarig bestaan. “De tijd is voorbij gevlogen,” aldus eigenaar, directeur Klaas Oostra, ‘‘na die prachtige start en de aanwinst van waardevolle collega’s werd de zolder als snel te klein en konden we een kantoorpand betrekken aan de Industrieweg in Staphorst waar we nog verder konden uitbreiden.”

Sinds 2002 staat Klaas alleen aan het roer en in 2008 bouwde KOVO samen met Bouwbedrijf Jansen een prachtige tweede vestiging in Assen. Bij KOVO Assen werden technische lezingen georganiseerd in de Showroom, een mooie ontmoetingsplaats waar deelnemers informatie van en over elkaar te horen en te zien kregen. Inmiddels is de showroom ingericht als teken- en ontwerpkamer en is de 3D BIM afdeling losgekoppeld van KOVO BV. Zij hebben een eigen verdieping in het pand tot hun beschikking. In 2019 is er zelfs een derde vestiging geopend en kan KOVO BV ook vanuit Hengelo haar klanten bedienen.

In de afgelopen 25 jaar heeft het team aan heel veel mooie projecten mogen werken en heeft zij een vaste kring met trouwe klanten opgebouwd. Iets om trots op te zijn! En met zoveel jaren ervaring in de installatietechniek is het ook niet vreemd dat ook nieuwe klanten de weg naar KOVO BV goed weten te vinden.

Er is in die 25 jaar in de bouw- en installatiewereld veel veranderd en KOVO heeft hier altijd succesvol op ingespeeld. Onlangs startten zij nog een nieuw onderdeel, de energieadvies afdeling, waar BENG berekeningen worden verzorgd. Deze berekeningen, op basis van de NTA-8800, zijn vanaf 1 januari 2021 verplicht geworden. KOVO verzorgt deze voor nieuwbouw project of verbouw / verduurzaming projecten. Uiteraard aangevuld met advies in wat de meest optimale manier is om gebouwen of installaties verder te verbeteren en te verduurzamen.

KOVO richt zich, anno 2021, met name op Engineering en het uittekenen van gebouwinstallaties, Tekening en Documentbeheer (Gebouwdossiervorming) en Energieadvies inclusief BENG berekeningen voor bestaande bouw en nieuwbouw.

Wil jij het team van KOVO BV feliciteren of ben je nieuwsgiering geworden in wat KOVO voor jou kan betekenen, dan ben je van harte welkom in Staphorst, Assen of Hengelo.  Bel of mail gerust naar: 088 1650830 / info@kovo.nl, of kijk op kovo.nl.

Oh… ben je nieuwsgierig naar een baan bij dit leuke bedrijf? Check dan ook eens de vacatures op kovo.nl!

Foto door: Jaco Hoeve en met dank aan de Museumboerderij