Staphorst, 8 oktober – Op de weekmarkt van woensdag 6 oktober zijn er 2 speculaaspoppen uitgedeeld met de opdracht en vraag: “deel een koek met een bezoek”. Dit werd gedaan in het kader van de landelijke Week tegen Eenzaamheid.


Met wie heb jij deze koek gedeeld? 
We horen graag jouw verhaal. Laat ons weten hoe het was en hoe het verder gaat. Kijk eens naar wat jij kunt doen tegen eenzaamheid of neem contact met ons op. SWS kan een schakel zijn in vraag en aanbod. 

Als organisatie kijken we terug op een geslaagde actieve week met mooie momenten van contact, gezelligheid en inspiratie.

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. 

Meer info: www.sws-staphorst.nl