Kampen – Op woensdagavond 18 augustus geeft Pieter Heykoop een orgelconcert met samenzang in de imposante Bovenkerk van Kampen. 

Pieter Heykoop werd op 11 oktober 1960 te Dordrecht geboren. Op jeugdige leeftijd bleek zijn muzikale aanleg en interesse voor het orgel. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen van Bart van den Berg. Vervolgens studeerde hij bij Cor Visser, de toenmalige organist van de Grote Kerk te Dordrecht. Ook Jan Bonefaas, organist van de Grote Kerk te Gorinchem en de internationaal befaamde organist Ben van Oosten behoorden tot zijn leermeesters. Op 15-jarige leeftijd werd hij benoemd als vaste organist van één van de Gereformeerde Kerken in zijn geboortestad. Sinds 1986 is Pieter Heykoop organist van de Gereformeerde Gemeente in zijn woonplaats Yerseke, waar hij het prachtige 3-klaviers Van den Heuvel-orgel bespeelt.

Pieter zal op deze avond uitsluitend improviseren. Heykoop zal deze avond beginnen met een inleidend koraal over het lied ‘Zoek eerst het Koninkrijk van God’. Verder zal Pieter improviseren over de geestelijke liederen ‘Wie maar de goede God laat zorgen’ en ‘Heer’, ik hoor van rijke zegen’. 

Ook de psalmen komen deze avond ruim aan bod. Psalm 33, 138, 85 en 99 krijgt u te horen. Bij psalm 33, 138 en 99 krijgt u de gelegenheid om mee te zingen. 

De entreeprijs bedraagt € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De aanvangstijd van het orgelconcert is 20.00 uur. 

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!