Kampen – Op woensdag 7 augustus zal Minne Veldman het 5e orgelconcert in de woensdagavond-orgelserie verzorgen. Op deze avond zal uitsluitend ‘Hollandse Koraalkunst’ gespeeld worden. Minne opent zijn orgelconcert met de fantasie en fuga over psalm 72 van Jan Zwart. De bewerking psalm 77 vers 7 van Willem Hendrik Zwart staat ook op het programma. Verder zal er koraalmuziek gespeeld worden van Peter Eilander, Herman van Vliet, Klaas Jan Mulder, John Propitius en Harm Hoeve gespeeld worden. Eigen werk ontbreekt niet op deze avond. Minne sluit zijn concert af met de toccata over psalm 75 van Feike Asma. Al met al, het belooft een prachtige en muzikale avond te worden!

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove, Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (24 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove. 

Het concert in de Bovenkerk te Kampen begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De entreeprijs is  € 12,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis. De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. 

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via https://www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl 

Hartelijk welkom!