Afgelopen weekend stond de 3-daagse van het International Dutch Championship op het programma voor het Winteb TKRP Elcee Racing team. Het team behaalde wisselvallige resultaten. Tijdens de tweede race van het Dutch Superbike mocht Nieman het podium betreden.
 
De IDC 3-daagse bestond uit een dubbele wedstrijd en anders dan normaal vonden de kwalificaties dit keer al op vrijdag plaats. Nieman wist zijn tijd tijdens de kwalificaties steeds te verbeteren, maar het was nog niet competitief genoeg om met de voorste mannen mee te komen. Frank zijn tijd was goed voor een vierde startplek.
 
Op zaterdag gingen om 16.10 uur voor het eerst de rode lichten uit voor de Dutch Superbike. Nieman kende een goede start en wist zich dan ook in de eerste rondes naar voren te vechten. Op een gegeven moment wilde de 23-jarige Staphorster naar de kopgroep rijden die op dat moment al een voorsprong hadden opgebouwd. Nieman heeft er alles aan gedaan om met de kopmannen mee te gaan, maar helaas resulteerde dit in een crash. De coureur bleef hierbij ongedeerd.
 
Op zondag was het tijd voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Ook tijdens de tweede race wist Nieman zich tijdens de eerste ronde naar voren te rijden. De Staphorster reed constante rondetijden en kon ditmaal het tempo van voorganger Ricardo Brink goed bijhouden. Uiteindelijk was het gat nog iets te groot om daadwerkelijk een aanval te kunnen plaatsen. Nieman kwam als derde over de finish en mocht dus het podium betreden. Het team was zeker tevreden met dit resultaat.
 
Ook teambaas en tevens teamgenoot Albert van der Velde kende een wisselvallig weekend. Albert behaalde op zaterdag zijn eerste top-10 finish van dit seizoen. Op zondag kwam Van der Velde helaas hard ten val op het snelste gedeelte van het TT Circuit. Hierbij liep hij een aantal blessures op. Wij wensen Albert namens het hele Winteb TKRP Elcee Racing team een spoedig herstel toe!
 
Frank: “Het was een bewogen weekend, maar aan de gedrevenheid lag het in ieder geval niet. Ik ben blij dat we het weekend met een podiumplaats konden afsluiten. De race pace was sterk, belangrijk is dat we vanaf deze snelheid verder gaan bouwen om onszelf zo als coureur te ontwikkelen. Ik wil Winteb TKRP Elcee Racing heel erg bedanken voor hun harde werk.”    
 
Voor de volgende ronde van het Dutch Superbike reizen we in het weekend van 6 t/m 8 augustus weer af naar het Duitse Oschersleben.

Foto’s: JTS Fotografie / Jan Timmerman