Danny van der Sluis reed nog nooit eerder op de Nürburgring, maar komend weekend (2 t/m 4 juli) gaat daar verandering in komen. Op het circuit in de Eifel staat de vierde en vijfde race van het Dutch Superbike seizoen op het programma. Hierbij een voorbeschouwing op het evenement.

Na drie wedstrijden in het Dutch Superbike seizoen 2021 heeft Danny van der Sluis met twee tweede plaatsen en een vierde plaats 5300 punten verzameld. Met dit puntentotaal staat de 24-jarige coureur uit Staphorst momenteel op een tweede plaats in het kampioenschap.

Komend weekend racet het International Dutch Championship (IDC) op de Nürburgring in Duitsland, een nieuw circuit voor de TT Racing Team coureur. Naast de nodige voorbereiding heeft Danny ook nog wat extra sessies kunnen regelen gedurende de trainingsdag, zodat hij nog wat meer rijtijd heeft om met de BMW te wennen aan deze baan. Vanaf zaterdag gaat het echte werk beginnen, want dan staan de kwalificaties en de eerste race op het programma. Zondagmiddag wordt de tweede Dutch Superbike race verreden. Onderaan in deze nieuwsbrief is het volledige tijdschema te bekijken.

Danny van der Sluis #10: “De Nürburgring is een compleet nieuw circuit voor mij. Ik ken het alleen van video’s, want onder andere het IDM heeft er wel regelmatig gereden. Ik heb mij zo goed mogelijk voorbereid door zoveel mogelijk van het circuit te bekijken en data te verzamelen. Ook hebben we nog wat extra trainingsmogelijkheden kunnen regelen. Ik heb er echt zin in, want zo’n nieuw circuit is ook hele mooie uitdaging. Door de loop van het weekend zullen we gaan zien waar we kunnen eindigen in de races. We gaan zoals altijd voor het hoogst haalbare!”

Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie