Commissaris van de Koning Andries Heidema beëdigt op vrijdag 28 mei Jan ten Kate als nieuwe burgemeester van Staphorst.

Na een uitgebreide procedure is Jan ten Kate op 6 april 2021 door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van gemeente Staphorst. Bij Koninklijk besluit van 17 mei is Ten Kate vervolgens officieel tot burgemeester van Staphorst benoemd. Deze benoeming gaat in op 28 mei.

Jan ten Kate is nu nog wethouder in buurgemeente Hardenberg. Hij neemt het stokje over van Gerrit Jan Kok, die sinds januari 2020 waarnemend burgemeester was in Staphorst. Hij nam de honneurs waar na het vertrek van Theo Segers.

De beëdiging, die om 15.30 uur start, vindt plaats tijdens een besloten bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis van Staphorst. Vanwege de coronamaatregelen is de bijeenkomst niet voor publiek toegankelijk. De gemeente zendt de installatie live uit via de reguliere kanalen om iedereen de gelegenheid te bieden de installatie wel online te kunnen volgen.

De plechtigheid is te volgen via www.staphorst.nl/burgemeester.