Als je woont in een appartement dan weet je dat deze ruimte zich niet altijd even goed leent voor een huisdier. Met name een hond die veel uitstapjes naar buiten wilt is niet echt geschikt voor het leven in een appartement. Hierdoor valt een Australische herder eigenlijk direct al af, wat in principe ook geldt voor een labradoodle. Het grote formaat en de overvloed aan energie van deze honden kunnen namelijk problemen veroorzaken voor mensen die in kleine ruimtes leven, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om een kleinere hond groot te brengen in een appartement. Met behulp van de onderstaande tips zal dit zeker mogelijk zijn. 

Koop het juiste ras 

Als het erop aankomt, speelt de grootte eigenlijk niet eens echt een grote rol bij het al dan niet gedijen van een hond in een kleine omgeving. Het is het vermogen om te bewegen en te rennen waar je je zorgen over moet maken. Verschillende rassen hebben verschillende behoeften en sommige grote honden loungen graag de hele dag rond, zoals Greyhounds, terwijl sommige kleine je appartement uit elkaar scheuren als ze niet minstens twee keer per dag vrij rondlopen. Met andere woorden, voordat je een hond koopt moet je eerst goed onderzoek doen naar de energie van het dier. In principe zul je zien dat een Pomeriaan dan wel geschikt is om te leven in een appartement, wat bij andere rassen juist weer totaal niet het geval is.

Train de hond veel

De meeste problemen ontstaan dis ​​doordat een hond te veel energie heeft en dit nergens kan loslaten doordat er geen tuin is en het appartement niet veel ruimte heeft. Bestrijd dit probleem door elke dag minstens twee keer de deur uit te gaan met je hond voor een lange wandeling, al hangt dit wel van het ras af. Sommige kleine hondjes kunnen immers niet elke keer een route van meerdere kilometers lopen. Als je je hond kunt laten joggen of de puppy door het hondenpark kunt laten rennen, zou dat eigenlijk nog beter zijn. Honden hebben minstens twee intensieve trainingssessies per week nodig als je wilt voorkomen dat je meubilair kapotgemaakt wordt door je huisdier. 

Bescherm je vloeren

In plaats van je hond door het appartement te laten rondrennen kun je beter een specifiek gebied in het appartement aanwijzen waar het dier met allerlei speeltjes kan rondgooien en op botten kan kauwen. Het is immers gemakkelijker om vloerreparaties op één plek te betalen dan in een heel appartement. Ook kun je nog een tijdelijke mat neerleggen op de vloer in dit gebied. Hierdoor zul je voorkomen dat de vloer erg beschadigd wordt, waardoor het mogelijk niet eens nodig is om het te vervangen. Ook moet je ervoor zorgen dat je handdoeken bij de deur hebt liggen. Hierdoor kun je het dier schoonmaken als je hond binnenkomt van een lange wandeling in de regen.

Maak je pup ongevoelig

Vreemde geluiden en mensen kunnen een pup angstig maken en ervoor zorgen dat de hond handelt door eigendommen te vernielen of onophoudelijk te blaffen gedurende de dag, wat natuurlijk heel vervelend is voor je buren in de flat. Het is belangrijk om het dier aan de omgeving te laten wennen door je pup te laten communiceren met de mensen om je heen. Hierbij kun je denken aan je buren, maar natuurlijk ook aan je vrienden en familieleden. Geef de hond bovendien wat tijd om aan al het lawaai te wennen en neem het dier zeker mee naar gehoorzaamheidscursussen waar ze kunnen helpen met deze problemen. Ook went je puppy hier aan andere honden.