De motorclub AMBC uit Staphorst prijst zich gelukkig dat men, ondanks de lastige tijd door de corona crisis, er toch weer in is geslaagd een oplossing te vinden voor haar crossende leden. Net als de laatste twee seizoen het geval was kan de club ook dit jaar beschikken over een ‘nood’ circuit vanwege de verbouwing van haar eigen circuit op het Wiede Gat.


Dit perceel akkerbouwland, gelegen langs de snelweg A28, is door de bevlogen AMBC crosscommissie weer omgetoverd in een prachtige crossbaan waar de leden van de vereniging dit jaar wekelijks kunnen rijden. Dit alles volgens de RIVM voorschriften en onder toezicht van clubmensen. Sinds kort zijn, behalve de clubleden, ook de overige crossliefhebbers uit de regio welkom. Inschrijven is hiervoor wel verplicht en er zit een maximum aan het beschikbare plaatsen. Inschrijven kan alleen via een App. Alle info hiervoor heeft de AMBC op haar website staan.

Ondersteuning hard nodig.
De AMBC heeft het, net als vele andere sportverenigingen, niet makkelijk in deze tijd. (sport)verenigingen zijn veelal afhankelijk van sponsoring maar dit is zeer moeilijk als er geen evenementen georganiseerd mogen worden. de club is dan ook zeer blij dat men voor deze crossbaan de nodige ondersteuning heeft gevonden. Op koningsdag was de baan open voor de leden en kon men bijna alle sponsoren verzamelen voor een groepsfoto en konden alle ondernemers bedankt worden voor hun steun.

Op de foto vlnr: Janny Kooiker van Roo rubber, Jan Hofstede van Duntep mobiele bungalows, Bernard Vogelzang van Vogelzang materieel service, Nicklas Brakke van Autoservice Brakke, Roelof Tippe van Tippe Staphorst BV, Albert Veijer van Veijer tegel- en badkamer montage, Arie Lunenborg van De Reest multimedia, Bert Hulst van Hulst kitwerken, Roelof Veijer van Veijer installatietechniek, Henk Haasjes namens de AMBC sponsorcommissie, Klaas Hofstede van Hofstede motoren, Bert van der Sluis van vd Sluis betonboringen, Bé Veen voorzitter AMBC Staphorst.

Op de foto ontbreekt Martin de Weerd van Van Essen de vakschilder.