PUNTHORST – Onlangs zijn de handtekeningen gezet voor de overname van installatiebedrijf J. Bisschop uit Punthorst. Albert Bisschop neemt de leiding over van zijn oom en oprichter Jan Bisschop, die na 35 jaar het stokje van het Installatiebedrijf overdraagt. Wel blijft Jan Bisschop actief met zijn andere bedrijven J. Bisschop Motoren en J. Bisschop Mechanisatiebedrijf 

De nieuwe eigenaar Albert Bisschop maakte het grootste gedeelte van deze periode zelf mee. 27 jaar geleden begon hij op zestienjarige leeftijd als elektromonteur bij Installatiebedrijf J. Bisschop. Na diverse opleidingen en cursussen groeide hij door. De laatste jaren kreeg Albert in de rol van werkvoorbereider en calculator al steeds meer verantwoordelijkheden. 

Toegegroeid naar overname
Albert Bisschop kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: “Zo’n vier jaar geleden vroeg mijn oom of ik het bedrijf in de toekomst wilde overnemen. Door mijn goede relatie met hem en het feit dat ik ben meegegroeid met het bedrijf, had ik dat altijd wel in mijn hoofd. Maar het is niet iets waar je zomaar vanuit kunt gaan. Ik ben blij dat er nu groen licht is.” 

Toekomstplannen
De nieuwe eigenaar weet wat belangrijk is voor de continuïteit van het bedrijf. “De ontwikkelingen in ons vak gaan razendsnel. Zonnepanelen, warmtepompen, koeling, domotica; de techniek wordt steeds gecompliceerder. Het is van groot belang om daarin te blijven ontwikkelen. Een helder beleid en duidelijke doelstellingen moeten daaraan bijdragen. En het personeel moet met plezier het werk kunnen doen. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om technisch personeel te vinden, dus we moeten extra zuinig zijn op onze vakmensen. De vernieuwing binnen het bedrijf komt op korte termijn verder tot uiting door de uitrol van een nieuwe huisstijl.” 

Allround installatiebedrijf
Installatiebedrijf J. Bisschop werd in 1985 opgericht door Jan Bisschop zelf. Het bedrijf was destijds gericht op installatie, maar door het agrarische achterland ook op mechanisatie. Zo had Jan Bisschop nog veel boeren als klant, waar trekkers en landbouwmachines onder handen werden genomen en melkinstallaties werden ingericht. In de loop der jaren werd de installatietak steeds groter en groeide Bisschop uit tot het allround installatiebedrijf dat het nu is. Het bedrijf werkt met zo’n dertig medewerkers in de hele regio voor zowel particulieren als bedrijven.