Nu bij Welkoop Staphorst tot en met zaterdag 24 april de geraniums voor maar € 0,99 per stuk. Maar let op: op=op

Als de vrieskou uit de grond en uit de lucht is, kun je geraniums weer buiten zetten. Die zorgen voor een zomers bloemenparadijs en een Frans sfeertje. En… ze ruiken zo lekker naar citroen. Een geur die muggen weghoudt.

Het meest bekend is de staande geranium, de hangende geranium en de Franse geranium.

De nieuwe generatie geraniums staat garant voor een uitbundige bloemenzee zonder dat je daar groene vingers voor nodig hebt. Ze bloeien tot ver in het najaar, en ze kunnen goed tegen droogte. Ook hebben ze verrassende kleuren: fel, pastel en één- tot tweekleurig. De bloemvorm of groeiwijze varieert per soort.

Verzorging van geraniums

Vrijwel overal in je tuin of balkon kun je deze bloeier kwijt, behalve in volle schaduw. Een beetje zon wil-ie wel hebben. Geef een geranium regelmatig water. Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen, want dan maakt de plant sneller nieuwe bloemknoppen. Voor extra bloei kun je eens per twee weken plantenvoeding geven.

We zien u graag in onze winkel!