Wie de aanschaf van een waterontharder overweegt, heeft volop keus. Toch is er maar één die goed werkt zonder het milieu met zout te belasten: de keramische waterontharder van H2O Pro, waarvan de werking is gebaseerd op een zuiver natuurkundig principe.

Nico Pleijsier gelooft heilig in het concept dat hij met H2O Pro heeft ontwikkeld.“Het is een uniek systeem met vele extra voordelen”, zegt hij onomwonden. “Tot dusver waren apparaten die met zout werken de enige goede waterontharders. Maar nu is ontharden mogelijk zonder zout, zonder afvoer, zonder verhogen van het natriumgehalte in het water, zonder regeneratie (waarbij het leidingwater wordt blootgesteld aan de open lucht), zonder verspilling van spoelwater en zonder elektriciteit. De compacte H2O Pro is overal te installeren en laag in aanschaf- en onderhoudskosten. Daarom geloof ik dat hiermee een waterontharder voor iedereen mogelijk is.”

Hoe komt H2O Pro tot zo’n innovatief product?

Nico Pleijsier heeft bestaande en recent ontwikkelde technieken gecombineerd tot een nieuw product. De ondernemer heeft al vele jaren ervaring in behandeling van zowel leiding- als bronwater. “Daarbij ben ik – samen met andere ondernemers – voortdurend op zoek naar innovatie, verbetering en optimalisatie van installaties en technieken,” legt Pleijsier uit. “Zo kwam ik ook in aanraking met het keramisch ontharden van water. Dat vond ik buitengewoon interessant, vernieuwend en veelbelovend.”

De keramische waterontharder is vooral onderscheidend door de manier waarop de kalkaanslag wordt weggewerkt. De kalk wordt omgevormd tot microscopisch kleine kristallen, zogenoemde nanokristallen. Eenvoudiger gezegd: de kalk wordt opgerold tot microscopisch kleine knikkertjes die net als de andere mineralen niet hechten, maar gewoon met het water mee de afvoer inlopen.

Aanvankelijk bleken de door keramisch waterontharders gevormde knikkertjes na enkele dagen weer uit elkaar te vallen. H2O Pro is een samenwerking aangegaan met de partij die er recentelijk in slaagde deze knikkertjes een permanente vorm te geven. H2O Pro brengt nu het gepatenteerde systeem op de markt. “Ik geloof dusdanig in de toekomst van dit product dat we als bedrijf oude activiteiten afbouwen en ons volledig concentreren op deze ontharder. Daar zet ik hem gelijk met een scherpe prijs in de markt zodat we er heel veel van kunnen gaan leveren.”

Naast de aanschafprijs van 675 euro (large-uitvoering die het meest gekocht wordt) kan de gebruiker voor 6,95 euro per maand een all-in onderhoudsabonnement afsluiten. Dit is incl. het elke drie jaar vervangen van de cartridge met keramische parels. De cartridge wordt gerecycled en de keramische parels worden milieuvriendelijk afgevoerd.

De voordelen van H2O Pro op een rij:

  • Zacht leidingwater, ook fijn voor je huid
  • Kalkaanslag verdwijnt en keert niet terug
  • Milieuvriendelijk: bespaart energie en water
  • Overal te installeren
  • Zuivere natuurkunde zonder chemie
  • Uniek in prijs en prestatie
  • Geschikt voor een natriumarm dieet
  • Volledig geluidloos
  • Drievoudige filtering
  • Zonder voorschriften voor bedrijven

H2O Pro Coöperatie U.A.
Dr. H.A.W. van der Vechtlaan 32, Hasselt
Tel. 085 – 130 39 91
www.h2opro.nl