Maak een lekkere advocaat cakerol met dit tasje van de Bakzolder.
Inhoud:
- Chocolade taartmix 1 kg
- Advocaatbavarois 100 gram
- Smeltchocolade melk 250 gram
Per stuk nu €12,50
Advocaat cakerol
Benodigdheden voor de cake:
- 330 gram chocoladetaartmix
- 200 gram eieren (ca. 4 stuks)
- 70 ml water
Benodigdheden voor de vulling:
- 250 ml ongezoete slagroom
- 50 ml lauw water
- 50 gram mix voor advocaatbavarois
Benodigdheden voor de decoratie:
- Smeltchocolade
Overige bak benodigdheden:
- Bakplaat
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- (Palletmes)
- Theedoek
- Poedersuiker
- Spuitzak of lepel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de cake en mix het geheel 10 minuten op de hoogste snelheid.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Giet het beslag op de bakplaat en strijk uit tot een dikte van +/- 1 cm. Bak de cake in ca. 12 minuten gaar. Leg een theedoek klaar en bestrooi die met wat poedersuiker. Stort de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af en rol de cake voorzichtig op. Laat de cake, opgerold in de theedoek, helemaal afkoelen.
Klopt de slagroom op. Meng de mix voor bavarois met het water en spatel door de opgeklopte slagroom. Rol de cake voorzichtig open en verdeel de bavarois over cake.
Rol de cake weer voorzichtig op. Wikkel de cakerol in vershoudfolie en laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
Snij een stukje van beide zijkanten zodat de zijkanten mooi recht zijn.
Smelt +/- 50 gram chocolade in magnetron (ca. 40 seconden op 750 watt) of au bain marie en doe deze in een spuitzakje. Knip het puntje ervan af en spuit ‘streepjes’ over de cakerol (dit kan ook met een lepel i.p.v. een spuitzak).
Eet smakelijk!
Welkoop Staphorst