Kalkaanslag kan voor veel problemen zorgen. Apparaten gaan kapot en hebben minder rendement. In de badkamer hecht kalk zich op de tegels en douchewanden. In de cv-ketel zorgt kalkaanslag voor verspilling van gas. H2O Pro voorkomt kalkaanslag op duurzame wijze, zonder zout, zonder stroom, zonder afvalwater en zonder iets aan het water toe te voegen.

Innovatief

Nico Pleijsier heeft met H2O Pro een innovatief product: hij heeft bestaande en recent ontwikkelde technieken gecombineerd tot een nieuw product. Hij heeft al jaren ervaring in de behandeling van leiding- en bronwater. “Ik ben steeds op zoek naar innovatie. Het keramisch ontharden van water vond ik buitengewoon interessant en vernieuwend.”

Het werkzame materiaal is ontwikkeld rond 2005. Na veel testen en certificeringen is de H2O Pro begin 2020 in Nederland geïntroduceerd. Om zijn zelf ontwikkelde systeem te beschermen tegen imitaties heeft Pleijsier patent aangevraagd op het apparaat. “Deze performance-versie van de H2O Pro biedt voor het Nederlandse leidingwater de meest optimale behandeling tegen kalkaanslag.”

De werking

In de H2O Pro zit materiaal waar heel makkelijk kalkaanslag op ontstaat. Maar de kalkaanslag kan niet hechten op deze ondergrond met als gevolg dat het binnen 5 á 10 seconden alweer loslaat in de vorm van microscopisch kleine kalksteentjes. Losgekomen kalkaanslag spoelt met het water mee en hecht niet opnieuw.

Veel voordelen

Niet alleen gaat kalk niet meer vastzitten ook oude kalkaanslag zal langzaam verdwijnen. De goede werking gaat gepaard met een aantrekkelijke prijs. Andere voordelen zijn ondermeer: zeer milieuen onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk overal te plaatsen, geen afvalwater, dus geen afvoer, volledig geluidloos, minder storingsgevoelig dan traditionele waterontharders. En er wordt niets aan het leidingwater toegevoegd, waardoor het ook bij een natriumarm dieet kan worden toegepast.

Essentiële verandering

De meest essentiële verandering sinds H2O Pro op de markt is, is het verdwijnen van de cartridge uit het basismodel van de H2O Pro. “Die is vervangen door een andere waterdoorstroom door het apparaat, waardoor de capaciteit voor waterbehandeling is verdubbeld.” Naast patentaanvraag heeft deze techniek als extra voordeel dat we niet meer afhankelijk zijn van kostbare cartridges (net als bij inkt voor printers) waardoor we nu met de Performance versie de dubbele hoeveelheid werkzaam materiaal voor dezelfde prijs leveren.

Service

H2O Pro biedt een all-in service abonnement met volledige garantie op onderdelen en elk drie jaar nieuwe keramische parels (het werkzame materiaal). Deze service is inclusief voorrijkosten en arbeidsloon.

H2O Pro Coöperatie U.A.
Van Brandenburgstraat 2, Hasselt
Tel. 085 130 3991
www.h2opro.nl