Kamerlid Stieneke van der Graaf (en nummer 6 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen) heeft donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan PlasmaMade in Staphorst. Het bezoek van Stieneke maakt deel uit van de regiotour in de Kop van Overijssel. Alwin Mussche en Jan Carlo Bos van ChristenUnie Staphorst vergezelden haar in dit werkbezoek.

Tijdens de rondleiding heeft Martin van der Sluis, directeur van PlasmaMade en Ondernemer van het jaar 2017 van de Regio Zwolle, tekst en uitleg gegeven over het ontstaan van zijn bedrijf en de successen die zijn geboekt. PlasmaMade ontwikkelt luchtfilters en is in de afgelopen jaren met veel innovatieve producten op de markt gekomen. Hiermee is PlasmaMade gegroeid naar een bedrijf dat in heel Europa actief is en ook de stap naar de Verenigde Staten heeft gezet.

Onderdeel van het werkbezoek was ook een bezoek aan het laboratorium van PlasmaMade. Daarin worden tal van wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd op het gebied van luchtzuivering. Grote (internationale) bedrijven, instellingen en universiteiten zijn daarbij aangesloten. De uitkomsten zijn transparant en beschikbaar voor iedereen. PlasmaMade maakt ook onderdeel uit van een wetenschappelijk onderzoeksproject onder leiding van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) naar Aerosolen en Fijnstof. Dit onderzoek heeft als doel om kennis te verkrijgen of en zo ja op welke wijze (sport)gebouwen weer veilig en toegankelijk gemaakt kunnen worden.

Stieneke van der Graaf was onder de indruk: ‘Mooi om te zien hoe innovatief PlasmaMade is. Ik ben onder de indruk van de manier waarop dit bedrijf een positieve bijdrage wil en kan leveren in de huidige vraagstukken als het gaat om Aerosolen en Fijnstof. Geweldig dat we zo’n bedrijf in de regio hebben”.