De gemeente voert de laatste jaren groot onderhoud uit aan het groen in de gemeente Staphorst. Soms achterstallig en vaak regulier.

Zo is deze dagen Rouveen aan de beurt en dat leverde bij kinderen en hun ouders grote teleurstelling op. Een plantsoentje annex speelplaats werd rigoureus gesnoeid. Bomen en struiken legden het loodje en daarbij sneuvelde ook (een) hut(ten). Tja en voordat dit alles weer dichtgegroeid is racen deze kids op brommers rond.

De gemeente is door een aantal ouders benaderd over deze kwestie. Een medewerker van de gemeente laat desgevraagd weten dat van bewust geplande opruiming van de hut(ten) geen sprake is maar dat het regulier onderhoud betreft.

Wellicht zou er vooraf wat overleg plaats kunnen vinden met de dorpsraad zodat omwonenden geïnformeerd kunnen worden.