En dan staat er helemaal niets meer. Het enige dat herinnert aan oude tijden is de reclamezuil, die gemaakt is van onderdelen van een gesloopte windmolen (turbine).

In een nieuw gebouwd noodrestaurant wordt de komende anderhalf jaar de klant bedient. Door corona op dit moment alleen afhaal. Wij zeggen, probeer de legendarische gehaktbal met pindasaus eens. Bij het afscheid van Bertus en Hennie een tijdje geleden zijn we ervoor gevallen. Een grote heerlijke gehaktbal zoals je ze zelden proeft, ook Herman de Blijker was hier destijds zeer lovend over

Augustus 2020 voltrok zich door brand een ramp in het restaurant en volledige sloop kon niet worden afgewend.

Het etablissement aan de Lichtmis heeft een rijke geschiedenis die 125 jaar geleden begon en nog steeds is het een familiebedrijf met Peter Huisman aan het stuur. Elke trucker in Nederland kent het restaurant en velen maken gebruik van de mogelijkheid om de benen te strekken en/of te overnachten.

Foto’s © René Admiraal

Archief © weblog Staphorst