De Lichtmis is sinds jaar en dag één van de bekendste (weg)restaurants van Zwolle. Het verwierf landelijke bekendheid door de make-over die sterrenchef Herman den Blijker gaf. Dagelijks werden er buitengewoon lekkere gerechten en bijzondere pannenkoekencombinatie’s vers bereid.


Helaas gooide een enorme brand afgelopen zomer letterlijk roet in het eten. De nieuwe keuken, het gastenverblijf en een groot deel van de eetzaal brandden volledig af. Tijd om stil te zitten was er echter niet. Peter Huisman: ‘’Het is verschrikkelijk als je het levenswerk van je ouders in rook ziet opgaan. Maar je moet door. Door het Coronavirus ging het sowieso al op veel fronten anders dan we van tevoren hadden ingeschat. We hebben vrijwel direct besloten om tijdelijke keukenunits neer te zetten, zodat we de professionele weggebruiker gewoon konden blijven bedienen’’


En die tijdelijke keukenunits staan er nog steeds. Pal naast de ‘open keuken’ van de Lichtmis dampen iedere dag de geuren van mals vlees en ver gesneden groente. De drive-through blijkt een succes en in ‘t weekend kun je er terecht voor de lekkerste gerechten.


Op maandag 8 februari start De Lichtmis met de sloop van het iconische gebouw. Uit de brand. Op weg naar een nieuw begin.

Foto © Harm Mussche