Onder het motto “Beter laat dan nooit” konden dit seizoen door de dames van SC Rouveen de vorig seizoen al aangeboden sporttassen van Domein Installatietechniek BV uit Meppel in gebruik genomen worden.

Ergens tijdens het vorige seizoen had Rene Korterink van Domein al te kennen gegeven bereid te zijn om sporttassen beschikbaar te stellen aan het damesteam van de plaatselijke voetbalvereniging. Waarom deze pas officieel afgelopen zaterdag werden overhandigd door Harjo Olsman van Domein laat zich niet zo heel moeilijk raden. Het sponsoren van een damesteam is namelijk iets  geheel anders dan het sponsoren van een herenteam. Extra wensen moesten er uitgevoerd worden. Om er spic-en-span bij te lopen dient de maatvoering van kleding bijvoorbeeld echt gebaseerd te worden op de maatvoering van het vrouwelijke geslacht. Dat er echter ook specifieke wensen aan de uitvoering van de tassen zaten, was tot op deze sponsoring nog niet bij de sponsorcommissie bekend.  Waar de tassen bij herenteams meestal bestaan uit één groot vak waarin alles ingepropt wordt is dit bij de damestak van geheel andere orde.  Deze tassen moesten volgens inside-informatie voorzien worden van meerdere afzonderlijke units.  Met name in het speciale vak voor de shampoo, deodorant, make-up e.d.  was niet voorzien en moest speciaal gemaakt worden.  Daar bleef het echter niet bij.  Ook was de wens (spreek liever over eis) voor nog een extra vak. Deze zou bestemd zijn voor de vele wedstrijdpunten die het komende seizoen zouden worden behaald.

Aangezien het mannelijke deel van de vereniging niet toegankelijk is in de kleedkamer van de vrouwen mocht de inhoud van de vakken ook niet gecontroleerd worden.  Na het vertrek uit de kleedkamer (na een glaasje fris) kon echter overduidelijk vastgesteld worden dat het eerste vak ook zeker gevuld geweest was. Dit was te ruiken en te zien aan de diverse “opgetutte” dames.  De inhoud van vak twee raadt zich ook niet zo moeilijk raden. Deze is gezien de resultaten van de  tot op dit moment gespeelde wedstrijden al goed gevuld (15 wedstrijdpunten uit 5 gespeelde wedstrijden met een doelsaldo van 25 voor en 5 tegen). Een volgend probleem dient zich hierbij al weer aan. Tijdens de uitreiking van de tassen werd al afgevraagd of dit tweede vak dit seizoen wel groot genoeg zou zijn om alle punten in mee te nemen……

Zover is het nog niet. Wel werd Harjo Olsman zowel door de sponsorcommissie (een prachtige SC Rouveen-handdoek) als door de aanvoerster van het team Susan Trompetter (een heerlijke kaasmand) bedankt voor de prachtige tassen. De direct hierop volgende wedstrijd werd met 8-1 gewonnen van Vitesse’63 Vr2 en  konden er weer drie punten en acht doelpunten aan het resultaat toegevoegd worden.