Helaas hebben we onze RHOE-plantenactie dit voorjaar niet kunnen houden. We zijn blij jullie te kunnen vertellen dat de gebruikelijke aardappel- en worstactie in Rouveen wel doorgaat in een Corona-veilige vorm.

We hebben dit besluit genomen omdat we een gerichte hulpvraag hebben gekregen vanuit onze contactpersoon die werkzaam is voor verschillende projecten in Oekraïne. Er worden onder andere vanuit verschillende kerken rond de kerstperiode voedselpakketten en dekens rondgebracht naar gezinnen en ouderen die dit hard nodig hebben. Ons contactpersoon Corine heeft aangegeven dat de werkgelegenheid door de Corona-pandemie erg achteruit is gegaan en de armoede daardoor is toegenomen. Steunmaatregelen vanuit de overheid zoals we die hier kennen zijn er in Oekraïne niet. Om die reden willen ze dit jaar proberen om nog ruimer voedselpakketten uit te delen. Aan ons hebben ze gevraagd om financiële steun om dit te kunnen realiseren. En hier willen we graag gehoor aan geven.

Hoe gaat de Corona-veilige vorm eruitzien? 

De gebruikelijke bestellijst zal in de afgelopen week in uw brievenbus hebben gezeten. Hierop kunt u uw bestelling aangeven. Ukunt uw bestelling ook mailen naar: aardappelenworst@outlook.com. Wilt u naast uw bestelling ook uw naam, adres en telefoonnummer doormailen?

Let op: i.v.m. corona leveren wij de bestelling niet zoals voorgaande jaren aan huis, maar kunt u uw bestelling ophalen op de parkeerplaats van “de Levensbron” op DV 6 oktober van 17 uur – 20 uur of 7 oktober van 15-19 uur. We willen u vragen hier enkel te betalen met de pin!  

Voor personen die ouder zijn dan 70 jaar maken we een uitzondering en kunnen wij de bestelling brengen. Dit doen we op 6 oktober tussen 18 uur en 20 uur. Graag gepast geld in een envelop klaarleggen hiervoor. U kunt deze wens aangeven in de mail of op de bestelstrook van uw bestelformulier. 

Wij als RHOE  hopen samen met de inwoners van Rouveen een mooi bedrag te kunnen ophalen! 

RHOE (Rouveen Helpt Oost-Europa)