Op woensdag 7 oktober is er in de Week tegen eenzaamheid een thema-avond met een speciaal en kwetsbaar thema over suïcide/zelfdoding en wat je kunt doen om dat te voorkomen.

Vanuit het thema “Vraag Maar” o.l.v. spreker Martine Peppelenbos kunnen er vragen gesteld worden over dit onderwerp en zal Martine haar kennis en ervaring delen.

De avond begint om 19:30 uur in de Bron in Staphorst aan de Churchilllaan 2.
Het is ook mogelijk om deze avond online te volgen via Youtube. Een link zal later op de website van SWS worden geplaatst.

De 11 gemeenten in de GGD-regio IJsselland willen het aantal suïcides in de regio IJsselland terugdringen. Daarom is in het voorjaar van 2018 het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ van start gegaan. Doel is het taboe op praten over zelfmoord te doorbreken en professionele hulp sneller in te zetten. Bekend is dat praten helpt om de eenzaamheid te doorbreken en zelfs een enorme opluchting kan zijn. GGD IJsselland coördineert het project Zelfmoord? Praat erover! De GGD werkt hierin samen met de 11 gemeenten in de regio IJsselland en met maatschappelijke partners.

Aanmelden vooraf is niet noodzakelijk. Er is ruimte voor 40 personen. Meer info via www.sws-staphorst.nl.

Voor vervoer kan gebruik worden gemaakt van Automaatje. Bel dan 2 dagen van tevoren naar: 06 – 518 008 55.